BMW ICOM A2 ISTA-P not register (SOLVED)

Some useful tips are listed for sharing here when BMW ICOM A2 ISTA-P seems to work(via Loader) but ISTA-D won’t. Thanks for members at http://bmwcoders.com/ who helped me out.

icom-a2-b-c-with-wifi-for-bmw-1

system information:
Windows 7 x86 in VM, x64 physical, 4GB RAM, 180+ HDD, .NET Framework 4.5, newest Flash / Shockwave (…), “ISTA_SYS_3.48.20.13322.msi”

If I open BMW ICOM ISTA-D I’m getting the message

Code:

Attention – This device has not been registered

If I change the following line from “true” to “false”

Code:

<add key=”BMW.Rheingold.CoreFramework.ILeanActive” value=”false”/>

I get an other window than the not registered:

Code:

License warning!Unfortunately your local copy is not activated yet or has expired. It’s necessary to activate your local installation via an authenticated license. Please follow the steps in the next dialogs.

If I continue there are fields for Name / E-Mail / Comment, after that it shows an key, which should be sent via mail to them. Below there is an field for a license. I also copied the license from an other and earlier version(3.44.30 which seems to be update only) in this field but still can’t click on the next button which is greyed out.

The ISPI Admin Client shows all installed.

Code:

ISPI Admin Client: 1.1.808.3ISTA: 3.48.20.13322ISTA/P: 3.55.0.300HDD-Update: 2.2.5449.17449KSD: 2014.12.1.0

After I’ve read it never would activate in a VMware VM I’ve installed it on a physical machine but same problem there.

 

Solution:

The only thing you need to do is run the “ID.reg” file so it will add some info to the registry. After this, ISTA/D should work fine!

Get the file from here, unpack it and double click it.

 

Attached file:

ID.rar 

Save

Save

(Visited 298 times, 1 visits today)